Stefan Karlsson, Head Analyst, EKN

Stefan Karlsson, EKN

Stefan och hans team gillar export. Så de jobbar med risker och sannolikheter för att bedöma andra nationers förmåga att betala. Lyckas de bra så blir det bra stämning här i Sverige eftersom ca 40% av vår BNP kommer från vår export. Ingen press Stefan 😉

Vi pratar hur nationalekonomi och sannolikhetsarbete sitter ihop. Varför både erfarenhet och data är så enormt viktigt i seriöst bedömningsarbete. Om ett nytt ekonomiskt paradigm står för dörren i och med digitaliseringen…

Och är verkligen ekonomi ekonomi egentligen?

EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör EKN genom att försäkra exportföretag och banker mot risken att inte få betalt, så att de kan genomföra fler säkra exportaffärer.

Lyssna på Stefan Karlsson, EKN
Tommy Fondelius
tommy@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.