Det här är Techarenan News

Team Techarenan under under Summit 2020

För sju år sedan grundade Omid Ekhlasi Techarenan som är en plattform för att lyfta innovation och entreprenörskap. Nu växer Techarenan med nyhetssajten Techarenan.News.

Vad är Techarenan News?

– Det är en nyhetssajt som ska lyfta de personer som i mångt och mycket driver svenskt näringsliv framåt, med särkilt fokus på startups och tillväxtbolag.

Omid Ekhlasi, grundare Techarenan.

Varför är det viktigt att lyfta de personerna och företagen?

– När man bygger bolag är en viktig komponent att kunna synas och höras. Dels för att berätta om vad man gör, dels för att skapa kontaktytor mot potentiella kunder, partners, nya medarbetare, investerare med flera. Arbetar man med att driva förändring, genom nya produkter och tjänster som skapar nya värden och kundbeteenden behöver man positionera sig.

Vår ambition är att att vår bevakning ska vara proportionerlig till företagens och entreprenörernas bedrift och relevans snarare än kända namn och varumärken.

Bevakas inte den här branschen redan?

– Det finns flera mediahus som redan idag gör detta väldigt bra, tillexempel Breakit och Bonniers DI.digital. Vi är inte de första, vi kommer inte vara ensamma och vi blir förmodligen inte de sista som fokuserar på denna intressanta målgrupp. Tack vare bland andra de ovan nämnda aktörers starka bevakning och granskning av det ”nya näringslivet” som de benämner denna målgrupp så har det skapats utrymme för en aktör som Techarenan News. Vi vill vara med och bidra till positiv utveckling i samhället genom att lyfta de entreprenörer, individer, organisationer, företag och politiker som förändrar, förbättrar och utvecklar vårt värld.

Vilken är ambitionen?

– Ambitionen för vår nyhetssajt är samma som för Techarenan generellt – att lyfta innovation och entreprenörsskap och att bidra till att det skapas affärer. Vi vill fortsätta i samma anda som vi hittills har gjort med Techarenan som har gått från en halvtom biograf 2014 till att under 2019 ta emot drygt 9000 besökare på våra olika events. Vi hoppas kunna göra en liknande resa med Techarenan News.

Vilka är målgruppen för Techarenan News?

– Vi skriver för alla och vår förhoppning är att de som är intresserade av entreprenörskap, innovation, nya trender och att läsa om bolags berättelser ska besöka och läsa Techarenan News. Både den som på något sätt jobbar inom detta område men även den som är intresserad av att hänga med i nyheter om de företag och entreprenörer som hjälper till att utveckla vårt samhälle tror vi ska tycka att vår bevakning är relevant.

Vi är ödmjuka inför att även vi med tiden kan komma att bredda våra nyheter och vårt bevakningsområde. Målsättningen med Techarenan är att kontinuerligt utvecklas och detsamma gäller för Techarenan News.

Lisa von Garrelts, chefredaktör Techarenan News.

Chefredaktör för Techarenan News är Lisa von Garrelts. Hon kommer senast från mediekoncernen Nordiske Medier där hon bevakat life science och medtech-sektorn, senast som chefredaktör för tidningen Life Science Sweden.

– Jag ser fram emot att leda Techarenan News och sätta ytterligare ljus på de personer och företag som till stor del driver utvecklingen framåt. Jag har i min roll som chefredaktör under de senaste åren bevakat många startup och tillväxtbolag inom främst life science och ser mycket fram emot att bredda mot nya branscher och industrier inom ramen för Techarenan News, säger Lisa von Garrelts. 

Techarenan News drivs inom ramen för Techarenan.

Redaktionen

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.