Årets 50 framtidsbolag – här är finalisterna i Techarenan Challenge 2020

Idag offentliggörs de 50 främsta framtidsbolagen i Techarenan Challenge 2020. Bolag från hela norden har sökt till tävlingen och finalisterna är verksamma inom olika branscher, till exempel miljöteknik, medicinteknik, e-hälsa, fintech, edtech, mobilitet med flera. Företagen gör bland annat upp om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”.

Techarenen Challenge arrangeras för sjunde året och entreprenörstävlingen är öppen för alla Sveriges och Nordens bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch.

Tävlingen riktar sig till alla bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet, hållbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

”Årets finalfält är ett av de starkaste hittills både sett till bredd och spets. Det är uppenbart att Sverige och Norden är en grogrund för exceptionella entreprenörer och bolag. Många av företagen har redan hunnit få fäste internationellt och skapat sig en stark position för vidare expansion”, säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef Techarenan.

Finaldagarna 2020 äger rum i Stockholm den 9-10 juni samt den 13 november. Under finaldagarna pitchar bolagen på plats för årets jury, och paneler och nyhetssändningar arrangeras på ämnet innovation och entreprenörsskap. Hela programmet kommer att streamas live. Här finns hela programmet.

”Under finaldagarna kommer vi att få se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och beteenden. Många bolag har eller är på väg att förändra sina respektive industrier, skapa nya standarder samt förbättra vår vardag och vårt samhälle. Jag ser mycket fram emot att få ta del av deras resa under de kommande åren”, säger Omid Ekhlasi.

Techarenan Challenge syftar till att lyfta innovation och entreprenörskap och att ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan.

Listan på Nordens 50 främsta framtidsbolag publiceras här tisdagen den 2 juni klockan 09:00 www.techarenan.se/challenge

Om tävlingen

Techarenan är en årlig entreprenörstävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Tävlingen syftar till att lyfta entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och experter.

Techarenan:

Techarenan grundades 2014 med målet att lyfta entreprenörskap och innovation samt inspirera fler till att vilja vara med och bidra till framväxten av nya bolag med global potential. Techarenan är idag en plattform och arena för entreprenörer, industri, investerare, politiker och opinionsbildare att mötas, skapa samarbeten, göra affärer och bygga nätverk. Ambitionen är att fortsätta bygga plattformen med fokus på att skapa värde för nordiska startup- och tillväxtbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå.

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.