”För första gången kan alla ta del av vår tech-konferens live”

Under två dagar ska entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter diskutera framtidens teknologier, hållbarhet, sjukvård, AI, den uppkopplade människan, export, hypertillväxt, varumärken, samarbete mellan stora och små bolag och mycket mer. Vilka blir Årets startupbolag, Årets tillväxtbolag och vem vinner Näringslivets pris? Det blir två dagar med paneler och nyhetssändningar på ämnet innovation och entreprenörskap och bolagspitchar från Nordens främsta framtidsbolag när Techarenan Challenge går av stapeln 9 och 10 juni på Berns i Stockholm – och live på nätet.

På temat innovation och entreprenörsskap sätter årets upplaga av Techarenan Challenge åter igen ljuset på Sverige och Norden som grogrund för exceptionella entreprenörer och bolag. Relevanta och aktuella ämnen diskuteras i paneler och morgonsändningar med en rad namnkunniga entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter.

”I år är första gången som vi bjuder in alla att kunna ta del av vår tech-konferens live. Utöver att kunna lyssna på entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter som diskuterar kring aktuella ämnen som rör vår framtid, innovation och entreprenörskap kommer även finalen av Techarenans tävling att sändas. Här kommer tittarna att få se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och beteenden. Många av finalbolagen har eller är på väg att förändra sina respektive industrier, skapa nya standarder samt förbättra vår vardag och vårt samhälle”, säger Richard Waller, vd för Techarenan.

Spotifys Sverigechef Jenny Hermanson och Fredrik Wester, grundare av börsnoterade spelutvecklingsbolaget Paradox Interactive, diskuterar i en panel ihop med grundaren av Acast, Karl Rosander och grundaren av Brighter, Truls Sjöstedt, hur våra beteenden förändras i ett samhälle där vardagen är allt mer uppkopplad. Kommer människan att utvecklas i takt med teknologin och hur ser framtiden ut för den uppkopplade människan?

Hur påverkar coronakrisen samhällets och företagens hållbarhetsarbete och vilken värld vill vi komma tillbaka till? Tidigare språkröret, Maria Wetterstrand, nu vd på Mitton Purpose, diskuterar detta i en panel tillsammans med bland annat Blockets vd Pernilla Nissler, Axel Johnsons koncernchef Mia Brunell Livfors och Dennis Helfridsson, vd ABB Sverige.

Vad krävs för att växa från startup till miljardbolag? Den frågan diskuterar Salesforces Nordenchef Johanna Matsson, Alok Alström grundare Appjobbs, Rickard Lagerqvist, grundare av psykolog-onlineföretaget Mindler och Readlys vd Maria Hedengren.

Under dagarna diskuteras även hur den etablerade industrin kan hjälpa små- och medelstora företag att växa till nya storbolag, samtidigt som fler arbetstillfällen skapas i Sverige. I panelen deltar Altas Copcos koncernchef Mats Rahmström, Alfa Lavals koncernchef Tom Erixon, Anne Lidgard, Vinnova och grundaren av energiteknikbolaget Climeon, Thomas Öström.

På agendan står även svensk export och hur en värld i förändring ger en ny spelplan. Medverkande i panelen är Anna Hallberg, utrikeshandelsminister, Stefan Karlsson, chefsanalytiker EKN, Noel Abdayem, grundare Humble Co och Jenny Larsson, vd ABB Power Grids SE.

Hur kommer AI förändra och förbättra vårt samhälle? Lyssna på Sveriges energi- och digitaliseringsminister, Anders Ygeman, Helene Svahn, vd Haldex, Kenneth Fredriksen, Nordenchef Huawei och Jan Nilsson, grundare Stream Analyze.

Det har även blivit dags för finalbolagen i årets Techarenan Challenge att göra upp om titlarna Årets startupbolag, Årets tillväxtbolag och Näringslivets pris. Bolagen har valts ut av en jury bland rekordantal i sökande bolag och stort fokus har lags på skalbarhet, hållbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter. Nu pitchar finalbolagen på plats inför årets jury som består av: Sara Wimmercranz, grundare BackingMinds, Staffan Helgesson, general partner Creandum, Sophia Bendz, partner Atomico och Gustaf Brandberg, grundare Gullspång Invest.

De båda dagarna av Techarenan Challenge streamas live på techarenan.se, Facebook, och LinkedIn. Lyssna till entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter och som pratar om framtidens teknologier, export, hypertillväxt, varumärken, samarbete mellan stora och små, hållbar sjukvård och mycket mer. Missa inte heller pitcharna från Sveriges och Nordens främsta startup och tillväxtbolag. 

Se programmet live via: www.techarenan.se/challenge

Omid Ekhlasi
omid@sdip.se

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.