Carl-Johan Karlsson, EKN och Axel Bruzelius, Nordea

Carl-Johan Karlsson, EKN och Axel Bruzelius, Nordea, i Techarenan Podd

Digitaliseringen förändrar exporten och suddar ut gränser mellan nationer, marknader och inte minst aktörer. Vi träffar två av dessa aktörer, Exportkreditnämnden (EKN) och Nordea, för att prata framtiden för svensk export.

Vad händer med exportbegreppet när gamla handelsvägar istället blir värdeströmmar i digitala plattformar? Vad händer med arbetstillfällen när digital förändrar fysiska platsers betydelse? Vad innebär det för Sverige och vårt välstånd? Carl-Johan “CJ” Karlsson från EKN och Axel Bruzelius från Nordea Startup and Growth tar en break från sina tillväxtverkstäder för att ge oss lite svar.

Samtalet springer över den nya svenska exporten, mötet mellan myndigheten och banken, riskhantering, ett globalt mindset, hypersnabb internationalisering och vad vi i Sverige kan bli bättre på. Det enda viktiga vi glömde prata om är väl egentligen svensk poddexport.

Redaktionen

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.