Flarie in i Asien – hjälper världens största streamingtjänst

Kim Ejebari, medgrundare och Head of Sales på Flarie.

Svenska underhållningsplattformen Flarie är i gång med kampanjer på fem marknader i Asien ihop med världens största streamingtjänst. – Tiotusentals har redan börjat spela trots att vi bara är i början av satsningen, berättar Kim Ejebari, medgrundare Flarie.

Flarie är en underhållningsplattform i mobilen som erbjuder brandade gratisspel. Genom bolagets B2B-plattform kan varumärken skapa egna spel som ett led i sin marknadsföring. Bolaget har sedan tidigare flera internationella samarbetspartner och har kunder i både USA, Polen, Baltikum och Tyskland. Nu tar de klivet in på fem asiatiska marknader där första samarbetet är med världens största streamingtjänst. Och detta är bara ett i raden av flera stora företag som Flarie framöver kommer att köra sin Asiensatsning med.

Det är tillsammans med Viral Access som Flarie kliver in i Malaysia, Indonesien, Filippinerna Thailand och Taiwan. De är en av Asiens största aktörer inom social kommunikation och micro influencer-marknadsföring och ligger bland annat till stor del bakom klockgiganten Daniel Wellingtons framgångar i Asien.

Flaries grundare Kim Ejebari, Niclas Bergfors och Filip Tröger och marknadschef Linda Nyberg.

Linda Nyberg, Head of New Business och CMO på Flarie påbörjade redan i höstas samtal med olika samarbetspartners och landade samarbetet precis innan covid-19 lamslog stora delar av världen.

– Min ambition sedan jag kom in på Flarie har varit att expandera globalt, och förutom de kampanjer vi rullar i Östeuropa och USA, så är jag superexalterad över kampanjerna vi startat med Viral Access i Asien. Jag är extra glad att vi lyckades få detta samarbete på plats innan covid-19 som bland annat har resulterat i den kampanj som rullar på fem marknader i Asien, säger Linda Nyberg.

I ett första steg engageras hundra utvalda influencers som via Instagram Storys swipeupfunktion skickar användarna till ett integrerat spel. 

 – Hittills känns de initiala siffrorna väldigt inspirerande, tiotusentals människor har redan börjat spela trots att vi ännu är i början av satsningen. Det känns dessutom väldigt roligt att nu äntligen vara igång på den asiatiska marknaden, en marknad vi tror väldigt mycket på kommande år, säger Kim Ejebari, medgrundare och Head of Sales på Flarie.

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.