Kenneth Fredriksen, Nordenchef, Huawei

Kenneth Fredriksen, Huawei

Teknologin kopplar oss samman och gör världen mindre, men också mycket mer komplex. Det visar inte minst vårens pandemi.

Vi öppnar här samtalet med vilken plats ska AI ha i vårt samhälle i framtiden. Tja, den har ju redan en plats konstaterar vi snabbt – så frågan är snarare hur man (1) klämmer fram mer värde ur AI och annan teknologiinnovation, (2) hur man parallellt jobbar med etiska ramverk och hur man (3) fördelar värdet och välfärd rättvist ur teknologi.

Vi pratar här med Kenneth Fredriksen, direktör region Norden & Baltikum för Huawei om teknologins plats i vårt globala samhälle och vikten skapa värdefulla samarbeten här. Det innebär att vi berör riktigt intressanta och komplexa överlapp. För egentligen handlar det här om hur 7,8 miljarder människors perspektiv på livet ska mötas och enas om vad som är rättvist

Redaktionen

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.