Livesända finalpitchar, paneldiskussioner och keynotes på Techarenan Summit 13 november

Den 13 november är det dags för Techarenan Summit med paneldiskussioner, keynotes, talks och bolagspitchar från de 50 finalbolagen i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge.

Innovation, entreprenörskap, hållbarhet och framtiden är årets övergripande teman för paneldiskussioner, keynotes och tech talks under konferensen Techarenan Summit 13 november. Dessutom kommer pitcharna från de 50 finalbolagen i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge att livestreamas för första gången någonsin. 

Techarenan är en arena där entreprenörer industriledare, experter och politiker träffas för att diskutera nutid och framtid, utmaningar och förutsättningar för de som förändrar, förbättrar och utvecklar vårt samhälle. 

Den 13 november är det dags för den livesända konferensen Techarenan Summit som är en heldag med bland annat paneldiskussioner om framtidens megatrender, den nya konsumenten, hållbarhet, digitaliseringen av vården, AI, export, hypertillväxt, samarbete mellan stora och små bolag och mycket mer. Bland deltagarna märks bland annat näringsminister Ibrahim Baylan, Mia Brunell vd Axel Johnson, Monica Lingegård vd SJ, Rickard Lyko grundare Lyko, Anna Wikland vd Google Sverige, Henrik Henriksson koncernchef Scania, Annie Lööf centerledare och Anders Svensson vd Ica Sverige.

För både små och stora företag har året präglats av beslut som man tidigare aldrig har stått inför och där inget facit finns. För vissa bolag har efterfrågan ökat medan andra har fått det mycket tuffare och behövt vrida på varje sten för att hitta nya sätt att göra rätt. Situationen gör det kanske viktigare än någonsin att lyfta de utmaningar och den kontext som det svenska näringslivet verkar i.

– Under året som har gått har de flesta företag på något sätt behövt bredda sig mot nya branscher, hitta nya tillämpningsområden eller vidareutveckla sina affärsmodeller, produkter och tjänster. Jag ser mycket fram emot att lyssna till de diskussioner som kommer att föras under Techarenan Summit genom ämnen som berör både små och stora företag och som kommer att belysa aktuella utmaningar och möjligheter för hela näringslivet, säger Omid Ekhlasi grundare av Techarenan.

En av höjdpunkterna under Techarenan Summit är när vinnarna bland de pitchande finalbolagen ska utses i kategorierna Social impact Award, Industrins Pris, AI & Technical Edge Award och Publikens pris. Tävlingen syftar till att exponera entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. 

Techarenan syftar till att lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och experter.

Techarenan Summit går av stapeln på fredag den 13 november med livesändningar från 08:30 – som går att följa här.

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.