Grace Health vann Social Impact Award i Techarenan Challenge 2020

Therese Mannheimer, vd och grundare för Grace Health efter segern i Social Impact Award vid Techarenan Challenge 2020.

När den sjunde upplagan av Techarenans entreprenörstävling Techarenan Challenge 2020 avgjordes under fredagen stod Grace Health som vinnare av “Social Impact Award”.

Grace Health var ett av de 50 finalbolagen som valts ut från drygt 450 bidrag som inkommit till årets tävling. Bolag från hela norden har sökt till tävlingen och finalisterna är verksamma inom olika branscher som till exempel miljöteknik, medicinteknik, e-hälsa, fintech, edtech, mobilitet med flera. 

Vinnare av Social Impact Award:

Motivering från juryns ordförande, Peter Dalmalm, Head of Business Banking, Nordea

“Genom att vara först med att skapa en digital kvinnohälsoklinik och tillgängliggöra kvinnors hälsa i stor skala är årets vinnare av Nordea Social Impact Award banbrytande inom hälsosektorn. Detta är en unik produkt och ett verktyg för att förbättra hälsan för miljontals kvinnor i utvecklingsländer, och som löser ett stort problem och gör skillnad på riktigt.”

Vinnarna får en plats på Techarenans vinnardelegation som kommer att äga rum i november 2021. Tidigare års vinnardelegationer har varit i Sydkorea, Brasilien, USA samt Japan.

Thérèse Mannheimer, vd och grundare, hur känns det?

– Såklart jättekul. Att man uppmärksammar den stora effekt som vårt bolag har ger bränsle och energi åt vårt jobb och jag hoppas att fler får upp ögonen för potentialen i våra marknader.

Priset, en plats i vinnardelegationen, hur tänker du kring det?

– Det ska såklart bli spännande och då vi fokuserar på lågresursmarknader så hoppas vi såklart att resan går till något spännande och relevant land.

2020 ett speciellt år, hur har det påverkat er?

– Det har varit utmanande på många sätt, men det positiva är att världens ögon har till mångt och mycket riktats mot den enorma potentialen av digitala hälsotjänster vilket gör att vi har ett spännande momentum och mycket att göra nu. 

Om Grace Health:

Grace Health bygger den första digitala kvinnokliniken för de 1,9 miljarder kvinnor som bor i tillväxtmarknader. Bolagets tjänst är utvecklat för att på ett effektivt och skalbart sätt öka tillgängligheten av hälsotjänster och information till kvinnor i tillväxtmarknader som äger sin egen telefon men som i många fall saknar tillgång till smart och relevant hälsovård.

Deras AI-chatbot är tillgänglig i Instant Messaging-plattformarna Facebook Messenger och WhatsApp och kräver mindre mobildata. På så vis får användarna som oftast har mindre resurser tillgång till relevant hälsovård och information, kan tracka sin menscykel och fertilitet samt ställa frågor kring sexuell och reproduktiv hälsa. Bolaget har sedan start fått över 440 000 användare och de största marknaderna är Ghana, Nigeria och Kenya.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.