Nectarine Health vann Publikens Pris i Techarenan Challenge 2020

Anton Smith, Head of Product Nectarine Health efter segern i Publikens Pris vid Techarenan Challenge 2020.

När den sjunde upplagan av Techarenans entreprenörstävling Techarenan Challenge 2020 avgjordes under fredagen stod Nectarine Health som vinnare av Publikens Pris då de fått flest röster av alla finalbolagen.

Nectarine Health var ett av de 50 finalbolagen som valts ut från drygt 450 bidrag som inkommit till årets tävling. Bolag från hela norden har sökt till tävlingen och finalisterna är verksamma inom olika branscher som till exempel miljöteknik, medicinteknik, e-hälsa, fintech, edtech, mobilitet med flera. 

Vinnare av Publikens pris: Nectarine health

Bolaget har utvecklat en lösning som hjälper människor att kunna bo kvar längre hemma, upprätthålla livskvalitet och självständighet. I ett samhälle med en alltmer åldrande befolkning kommer denna lösning bidra till ett tryggare vardag för människor runt om i världen.

Vinnarna får en plats på Techarenans vinnardelegation som kommer att äga rum i november 2021. Tidigare års vinnardelegationer har varit i Sydkorea, Brasilien, USA samt Japan.

Anton Smith, CTO & Head of Product, hur känns det?

– Jag är ödmjuk och mycket stolt. Jag tror att jag var i chock där i ett par minuter direkt efter det var klart. Med så många fantastiska bolag hade vi inte väntat oss att vinna, men det är en skön känsla och hela teamet är fulladdade med energi att fortsätta jobba. Vi är nära att lansera våra produkter i USA, så det här var perfekt tajming.

Priset, en plats i vinnardelegationen, hur tänker du kring det?

– Det är alltid spännande att se nya platser och upptäcka andra ekosystem och andra entreprenörer. För oss skulle det vara intressant att åka till USA eftersom vi lanserar där.

2020 har varit ett speciellt år, hur har det påverkat er?

– Vi bygger ju trådlösa hälso- och vårdsystem och är det några som har påverkats under det här året så är det våra äldre. Det har gjort att våra produkter blivit ännu mer meningsfulla och har givit oss ett stort språng i att lyfta vårt syfte.

Om Nectarine Health:

Nectarine är en AI-baserad fjärrvårdslösning som möjliggör att människor kan bo kvar hemma längre. Lösningen bygger på ett vristarmband och en app. Genom armbandet registeras data från användaren 24 timmar om dygnet och om en avvikelse från det normala mönstret upptäckts, exempelvis vid ett fall eller om användaren är sängliggande, skickas en signal till vårdgivaren som kan agera på informationen. I ett samhälle med en alltmer åldrande befolkning ger denna lösning ökade möjligheter för användarna att tryggt bo kvar längre i hem och upprätthålla livskvalitet och självständighet.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.