Sana Labs vann AI and Technical Edge Award i Techarenan Challenge 2020

Anna Nordell-Westling, medgrundare Sana Labs efter segern i AI and Technical Edge Award i Techarenan Challenge 2020.

När den sjunde upplagan av Techarenans entreprenörstävling Techarenan Challenge 2020 avgjordes under fredagen fick Sana Labs motta “AI & Technical Edge Award” .

Sana Labs var ett av de 50 finalbolagen som valts ut från drygt 450 bidrag som inkommit till årets tävling. Bolag från hela norden har sökt till tävlingen och finalisterna är verksamma inom olika branscher som till exempel miljöteknik, medicinteknik, e-hälsa, fintech, edtech, mobilitet med flera. 

Vinnare av AI and Technical Edge Award:

Motivering från juryns ordförande, Peter Lundin, Vice President RnD Huawei:

“Bolaget har utvecklat en unik teknisk plattform för individanpassad utbildning. I en värld som förändras i allt snabbare takt kommer vår förmåga att hjälpa människor att kontinuerligt kunna vidareutvecklas och kunna ställa om kompetensmässigt vara avgörande. Med hjälp av sin AI-teknologi kommer det här bolaget att vara en stark bidragande faktor till att vi ska lyckas med detta.

Vinnarna får en plats på Techarenans vinnardelegation som kommer att äga rum i november 2021. Tidigare års vinnardelegationer har varit i Sydkorea, Brasilien, USA samt Japan.

Anna Nordell-Westling, CMO och medgrundare, hur känns det?

– Kul! Mest av allt är detta en team effort. Sana Labs-teamet är något helt unikt och det är teamet som gör det möjligt att vi faktiskt kan omdefiniera hur vi lär oss och därmed skapa framtidens workforce learning.

Priset, en plats i vinnardelegationen, hur tänker du kring det?

– Roligt och värdefullt att knyta nya kontakter och få nya insikter. Sana Labs är idag primärt verksamt i Norden, UK och USA där vi expanderar. Det vi ser framåt är att majoriteten av all kompetensutveckling kommer ske digitalt, och vi ser Sana som den naturliga motorn som individanpassar all digital utbildning. Med det sagt har vi varit ett globalt bolag sedan dag ett och välkomnar såklart den här typen av resor. 

2020 ett speciellt år, hur har det påverkat er?

– Pandemin har påskyndat digitaliseringen i hela samhället. Det vi ser inom kompetensutveckling är att i princip alla företag har accelererat sin L&D-utveckling genom digitala initiativ som nu gjorts på några månader i stället för år. För oss innebär det att vi expanderar bolaget för att möta den stora efterfrågan av effektiv och engagerande kompetensutveckling.

Om Sana Labs:

Sana Labs har utvecklat lärandeplattformen Sana som med AI individanpassar och effektiviserar kompetensutveckling. Plattformen kan identifiera varje individs kunskapsnivå och kunskapsgap inom en kurs. Sana serverar sedan i realtid i varje interaktion det innehåll som bäst adresserar individens kunskapsgap. Effekten blir att en personlig inlärningsväg skapas för varje individ baserat på vad han/hon behöver öva mer på för att se till så att individen når full kunskapsförståelse så effektivt som möjligt. Plattformen är innehållsagnostisk och används i dag primärt av global fortune 500 företag. 


Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.