Här är techprofilernas viktigaste affärsbeslut under 2020

Thomas Öström, vd Climeon, Petra Ringström, vd Steamery och Katja Lindvall, medgrundare Moving Floor.

Året som gått har ställt annorlunda krav på många verksamheter. Affärsmodeller kan ha behövt förändras, verksamheter ställas om, bromsas helt eller gasas på. Vi har ställt frågan till tre techprofiler om vilka de viktigaste affärsmässiga besluten varit under året.

Petra Ringström grundare Steamery

”När allting ställdes in och kändes ovisst precis i början av pandemin, stannade vi upp och började reflektera. Vi har sprungit väldigt fort under flera år, vilket har gjort att vi inte riktigt har tagit oss den tiden innan.

Situationen gav oss chansen till att se över vår core och vi hittade vårt fokus på nytt. Det var nog en av anledningarna till att vi stod mycket bättre rustade inför andra vågen och även inför nästa år. Efter att ha stannat upp, kunde vi tillsammans med ett otroligt kreativt team, ta oss starkare ur situationen.”

Thomas Öström, vd och grundare Climeon

”Ett viktigt affärsbeslut för oss som inte bara gäller för i år är fokus på lärande. Att löpande ta till oss av lärdomar från våra installationer och marknader och snabbt föra in dem i verksamheten i form av konkreta planer för optimeringar har varit mycket värdefullt. Ett extra viktigt affärsbeslut i år var att vi skyndade på utlokalisering av personal utomlands för att få kontinuitet i verksamheterna lokalt när vi såg att affärsresor blev i stort sett omöjliga.”

Katja Lindvall, medgrundade Mooving Floor

”Vårt viktigaste affärsmässiga beslut under 2020 har varit att diversifiera vår verksamhet. Som mindre SME-företag uppmanas man ofta att fokusera. Det tvära avbrott som covid-19 innebar har lett till att vi har tillåtit oss att se mer öppet på vår verksamhet, och diversifierat. Vi har börjat arbeta mot ytterligare marknader samt tittat på olika nya typer av projekt som fallit väl ut. Det har visat sig nu i slutet på året att det varit rätt väg framåt och vi ser mycket positivt på 2021.”

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.