Techarenan lanserar entreprenörsnätverk – ”Ska bli en hubb för framstående bolagsbyggare”

Nu lanserar Techarenan ett entreprenörsnätverk som ska samla framstående entreprenörer från olika industrier och från bolag i olika faser. Foto: Tommy Fondelius.

Techarenans kärna är att främja innovation, entreprenörskap och att bidra till tillväxt. Varje år samlar vi 50 av Sveriges och Nordens främsta entreprenörer till finalen i Techarenan Challenge där årets startupbolag och årets tillväxtbolag koras. Nu bygger Techarenan ut sin plattform ytterligare genom att lansera ett entreprenörsnätverk som ska samla finalisterna i entreprenörstävlingen samt särskilt utvalda entreprenörer i ett årsprogram med 4-6 årliga träffar.

– Vi ska samla framstående entreprenörer från olika industrier med målet att bygga ett starkt och relevant nätverk som ska växa varje år och som bli en arena för diskussioner kring utmaningar och möjligheter som dem ställs inför.

Nätverket kommer att bestå av entreprenörer från bolag i olika faser, allt från snabbväxande starups till etablerade tillväxtbolag med miljardomsättning.  

– Techarenan är inne på sitt åttonde år och vi har märkt att det skapas starka band mellan entreprenörerna som är med på våra olika aktiviteter. Vi har under flera år hört önskemål om skapa ytterligare kontaktytor under året där de kan träffas, utbyta erfarenheter, utöka sitt nätverk, hitta samarbeten och göra affärer. Nu är tiden mogen och vi ser att det här kommer bli en viktig del i Techarenans plattform, säger Omid Ekhlasi grundare Techarenan.

Träffarna under året kommer att ha olika teman, men huvudsyftet är i första hand för entreprenörerna att träffas.

– Inför lanseringen av nätverket har vi pratat med många av entreprenörerna och det är tydligt att de flesta är mest intresserade av att kunna träffa andra entreprenörer som driver bolag i tillväxtfas. Många tacklar liknande utmaningar och står inför samma typer av beslut kring allt från nya marknader, finansiering, kompetensförsörjning, produktutveckling och  tillväxt.

Nätverket har öppnat för anmälningar och alla finalister i Techarenan Challenge under de senaste åren kommer att vara inbjudna till att ta plats i nätverket kostnadsfritt. Utöver dem kommer även 12 platser vara öppna för entreprenörer från andra bolag. 

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.