Svenska techprofiler på Forbes europeiska under 30-lista

Dora Palfi, vd och medgrundare ImagiLabs och Isabella Palmgren, vd och grundare Mimbly, två av personerna på Forbes lista.

Flera svenska techentreprenörer och investerare finns med när affärstidningen Forbes listar Europas mest inflytelserika personer under 30 år.

För sjätte året i rad släpper Forbes listan “Forbes Under 30 Europe” där tidningen valt ut ett antal personer i olika kategorier som kommer vara med och forma framtidens Europa.

Inom flera ämnen kopplade till entreprenörskap, tech och innovation finns i år 14 svenskbaserade aktörer med på de olika listorna. En av dessa är Dora Palfi som tillsammans med Beatrice Ionascu och Paula Dozsa grundat ImagiLabs i Stockholm.

Bolaget vill få unga tjejer att intressera sig för och börja med kodning och har tagit fram produkten ImagiCharm, en smart nyckelring där användaren via sin smartphone kan koda om utseendet. Grundartrion är invalda i kategorin Social Impact.

– Det här erkännandet är viktigt eftersom det ytterligare stärker vårt budskap och ger signaler om att diskussionen kring jämställdhet mellan könen inom tech behöver tas up på en europeisk och global nivå, säger Dora Palfi, vd i ImagiLabs och fortsätter:

– Det är en stor ära att vara med på listan och vi är glada att nämnas tillsammans med fantastiska företag. Exempelvis Mimbly och vd:n Isabella Palmgren som varit en fin vän och jämlike som jag delar grundarresan med och jag tycker hennes arbete är extremt inspirerande.

“Ett bucket list-moment”

Isabella Palmgren på Mimbly gläds också åt placeringen och passar även hon på att lyfta sin branschkollega.

– Jag har sett listan varje år sedan jag grundade Mimbly och det var verkligen ett “bucket list-moment” att komma med. Även att få vara med tillsammans med ImagiLabs och Dora Palfi är extra inspirerande.

Vad betyder det för bolaget?

– Det är otoligt stort! Att få internationell uppmärksamhet av Forbes väger tungt inför lansering av vår produkt och för framtida samarbetspartners och investerare.

Hur har du firat?

– Vi arbetade på distans med teamet i fjällen och firade med lite skidåkning och riktigt god mat. Hoppas vi kan fira mer när restriktionerna lättar tillsammans med hela bolaget, säger Isabella Palmgren.

Svenskarna på de olika listorna:

Social Impact

Isabella Palmgren, 29, medgrundare och vd, Mimbly.

Joel Hellermark, 24, medgrundare och vd, Sana Labs.

Dora Palfi, 27, Beatrice Ionascu, 27, Paula Dozsa, 25, medgrundare, ImagiLabs.

Mikaela Larsell Ayesa, 25, medgrundare, Future Closets.

Technology

Kajsa Lundborg, 26, CMO, Froda.

Media and Marketing

Tobias Bengtsdahl, 27, medgrundare Memmo.me.

Timothy Collins, 25 och Hugo Leprince, 22, medgrundare Creed Media.

Retail and e-commerce

Dino Todorovic, 28, medgrundare, Vembla.

Finans

Melinda Elmborg, 29, co-lead, Fast Track Malmö.

Vendela Lilliestråle, 29, Camilla Lundin, 27, medgrundare, Qalora Capital

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.