Huawei om framtidens AI: “Krävs hög nivå av kompetens”

Hur viktig är utbildning om själva ämnet artificiell intelligens och förstår vi verkligen vad som ligger bakom? “Det är väldigt kraftfulla system”, säger Karin Thurberg, AI-expert på Huawei.

Användningsområdena för artificiell intelligens verkar vara näst intill oändliga. Ett exempel bland många är att använda AI för att optimera utbildning. Men behöver vi inte även utbildas om själva AI:n i sig?

– Det är jätteviktigt. Vi står ju på randen till industri 4.0 där vi kommer att ha industrirobotar som kommunicerar med varandra, sin omvärld och med oss människor. För att vi ska kunna utveckla dessa system måste vi ha kompetens. Men det krävs även en hög nivå av kompetens för att vi även ska kunna handha systemen, säger Karin Thurberg, AI-expert på Huawei vid Techarenan Entrepreneur’s Convention.

AI är redan en integrerad del i Huaweis verksamhet och återfinns till att börja med direkt i telefonerna. Men bolaget använder sig även av AI i sina nät för att identifiera fel innan de inträffar.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.