Globhe om nya regelverken för drönare: “Nya möjligheter för oss”

Nya regelverk för flygning med drönare är på väg att falla på plats inom EU. Något som svenska drönarplattformen Globhe länge sett fram emot.

– Det blir mycket enklare för oss att samarbeta och använda oss av drönarpiloter runt om i Europa och i och med det växa oss större, säger Matilda Waara Holmqvist, CMO på Globhe vid eventet Techarenan Entrepreneur’s Convention

Plattformen samlar drönarpiloter världen över och riktar sig till myndigheter, organisationer och privata företag som vill ta del av data och information som kan tas fram med drönarfoto. Ett exempel är att kunna förutspå naturkatastrofer eller kartlägga förändringar i natur och miljö.

– I och med de nya reglerna börjar folk även förstå värdet av drönardata och branschen blir större, vilket i sin tur öppnar upp nya marknadsandelar, säger Matilda Waara Holmqvist.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.