Virkesbörsen förutspår fortsatt hemmafixar-tend

Med coronapandemin och hemmafixar-trenden ökade priset på virke under 2020. Något som den digitala marknadsplatsen Virkesbörsen tidigt såg, och trenden verkar hålla i sig.

– Det som är så kul med Virkesbörsen är att man vet att det kommer bli dyrt för en hemmafixare redan när man ser vad som händer i skogen, säger Adam Aljaraidah, vd och medgrundare vid eventet Techarenan Entrepreneur’s Convention.

Under 2020 fick Virkesbörsen, som via sin plattform kopplar samman skogsägare och potentiella köpare, sitt stora genombrott. intäkterna ökade med närmare 350 procent och antalet registrerade användare dubblades.

– Det har krävts mycket tålamod. Det är inte bara att det är en konservativ och gammal bransch, det handlar även om att det är en ny marknadsplats, något som bara det tar tid att bygga. Men nu när det väl börjat ge med sig så öppnar allt upp, säger Adam Aljaraidah.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.