Steamery om möjliga expansionen till Asien: “Väldigt intresserade av vad vi har att säga”

Steamery har mer eller mindre tagit steamern till Sverige. Nu blickar de i allra högsta grad internationellt med sina klädvårdsprodukter och på en marknad som är lite av ett andra hem.

– Vi startade bolaget i Shanghai i Kina där alla medgrundarna bodde då. Vi säljs i Asien och fokus nu är att komma dit ännu mer, säger Petra Ringström, medgrundare i Steamery, vid eventet Techarenan Entrepreneur’s Convention.

Bolaget har växt enormt på den svenska marknaden sedan starten och har hela tiden haft tänket att de vill utbilda konsumenterna om hur man tar han om sina kläder på bästa sätt.

Vill göra samma resa utomlands

I dag har de en bred portfölj av klädvårdsprodukter och siktar på att göra en liknande resa som i Sverige på andra marknader, även om de ser olika ut.

– Den asiatiska marknaden är kanska annorlunda jämfört med Europa och Amerika. Man är ganska väl medveten om vad produkterna är, men man är nyfiken på “slow fashion” och hållbarhet och det svenska sättet att se på klädvård. De är väldigt intresserade av vad vi har att säga, säger Petra Ringström.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.