Svea Solar om högt uppsatta målen: “Tror det är svårt om man inte siktar högt”

Svenska solcellsbolaget Svea Solar har växt fort. Allt enligt de höga ambitioner som sattes upp från start. Nu siktar de ännu högre.

– Om man inte siktar högt är det svårt. Du måste hela tiden var proaktiv och bygga skalbara system och rekrytera på ett sätt som tillåter dig att växa. Det går att växa bra, men inte så snabbt om man inte planerar för det, säger Erik Martinson, vd och medgrundare för Svea Solar vid eventet Techarenan Entrepreneur’s Convention.

Vid starten 2013 sa de att de skulle omsätta en miljard år 2022, något som uppfylldes ett år tidigt. Nu siktar de på att omsätta 10 miljarder år 2025, men säger samtidigt att de bara gjort 1 procent av det de ska göra som bolag.

– Den procenten kan nog till och med vara optimistisk. Tittar man på de utmaningar som finns så är ju att få bort fossila bränslen kanske en av de viktigaste. Ska vi göra det på ett bra sätt så kommer sol vara den absolut viktigaste variabeln. Kan vi växa ännu snabbare så kommer vi att påskynda denna övergång, säger Erik Martinson.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.