Har de största kunderna i USA – nu vill Northfork ta över världen

De får redan konsumenter i Norden och USA att handla mat via recept online. Nu vill Northfork fortsätta expansionen.

Att handla livsmedel online har minst sagt fått ett uppsving under pandemin och tjänsterna inom sektorn växer. Svenska Northfork har sedan 2016 erbjudit dagligvarukedjor en plattform för att handla mat via recept online.

I Sverige har de Coop och Ica som kunder och sedan ett år tillbaka är den amerikanska jätten Walmart även en av kunderna. Men ambitionen slutar inte med det.

– Vi vill verka på väldigt många fler marknader och nöjer oss inte med att finnas i Sverige, Danmark och USA. Vi vill vara i de flesta europeiska länder och även Asien, säger Erik Wallin, vd och medgrundare i Northfork vid eventet Techarenan Entrepreneur’s Convention.

Ni jobbar med beteendeförändring, alltså hur man köper sin mat, vad är svårast med det?

– Svårigheten är att vi människor inte generellt vill förändras och alltid väljer den enkla vägen. Om vi då har ett invant beteende med att gå i en livsmedelsbutik så är ju första utmaningen: Att få folk att förstå hur bra det är att handla mat online. Nästa steg är att introducera lösningen att köpa livsmedel på recept, som gör det ännu enklare.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.