Tar reda på hur bolags personal mår – fick nya insikter efter egna förvärvet

&Frankly erbjuder en plattform för medarbetarundersökningar. Något de själva använde efter att blivit förvärvade av norska Simployer. Resultatet visade på flera nya insikter om hur det som anställd är att gå igenom ett förvärv.

– Det vi kunde se var att det var många som hade svårt att ta ställning till förändringen för att de inte hunnit förstå vad det skulle innebära. Så vi har ökat vår information om vad man som bolag ser framför sig, säger Caroline Fjellner, vd och medgrundare i &Frankly, efter sin medverkan på Techarenan Entrepreneur’s Challenge i en panel om att just bli förvärvad.

&Frankly har utvecklat en digital plattform som bolag kan använda för att ta reda på hur den egna personalen mår. Vid årsskiftet förvärvades de av den norska HR-jätten Simployer.

Svårigheten med sekretessen

Enligt Caroline Fjellner är en annan snårig del i processen att det hela måste hållas hemligt för personalen innan förvärvet är klart.

– Det innebär att man kommit längre i sin egen process när man väl får släppa nyheten till de anställda. Det är så skönt att nu kunna göra resan tillsammans.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.