Goava matchar säljare med potentiella kunder: “Kommer gå åt båda håll i framtiden”

Med sin plattform för företagsinformation vill Goava hjälpa säljare i alla former att hitta rätt kunder. Men framöver kan det även ske i motsatt riktning.

– Vi matchar ju säljare med potentiella köpare. Jag tror att vi kommer matcha åt båda hållen i framtiden. Att vi både kan se vilka som har behov, men även vilka som har lämpliga lösningar för de behoven. Mer matchmaking och en effektivare marknad helt enkelt, säger Jonas Ehne, vd och medgrundare i Goava.

Han grundade sin första Sales Intelligence-tjänst redan 2012 efter att ha insett att Excel-snurror med enbart företagsnamn och organisationsnummer inte längre höll som grund för säljare att luta sig mot. De behöver vara mer pålästa, mer relevanta än så, och behovet har bara växt.

– Man har helt andra förväntningar på säljare i dag. För några år sedan kunde man ringa “kallt” och boka in ett möte. Men om en säljare ringer nu och inte har koll på företaget de ringer till, det går bara inte. Man måste vara relevant, säger Jonas Ehne.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.