Från startup till miljardbolag – innovation, entreprenörskap och hållbarhet i fokus på Techarenan Bright, 16-17 juni

Den 12 november är det dags för Techarenan Summit med panelsamtal och pitchar av några av Nordens främsta framtidsbolag.

Under två dagar träffas entreprenörer, industrichefer, ministrar och experter för att diskutera den nya konsumenten, hållbara affärer, mobilitet, det förändrade medielandskapet, framtidens stad, det stora kompetensgapet, nycklarna för att rädda planeten och mycket mer när Techarenan Bright öppnar dörrarna digitalt den 16-17 juni. Dessutom ska Årets startup- och Årets tillväxtbolag koras när 15 av Nordens främsta framtidsbolag pitchar live för juryn. Allt streamas live och eventet är öppet för alla.

Innovation, entreprenörskap och hållbarhet är som vanligt ledorden och i år kommer vi att fokusera på hur näringslivet kan fortsätta sin resa mot att bli smartare, snabbare och grönare.

Nya affärsmodeller, digitalisering, miljardinvesteringar och andra nycklar till hållbar tillväxt står i fokus i ett samtal mellan bland andra Per Wallentin, vd Knowit, Magnus Groth vd Essity, Lotta Lyrå vd Södra Skogsägarna och Mikael Hedström, Vd för Ragn-Sells Treatment & Detox. 

Vi riktar även strålkastarljuset på tillväxten och satsningarna i norra Sverige och låter näringsminister Ibrahim Baylan, Jan-Olof Jacke vd svenskt näringsliv, Birgitta Bergvall-Kåreborn rektor Luleå Tekniska Universitet och Martin Lindqvist vd SSAB diskutera framväxten av ett helt nytt näringsliv. Satsningarna är enorma och pengarna finns till stor del på plats men luckor i kompetensförsörjning och infrastruktur måste motverkas utan att göra avkall på hållbarhet.

Med blicken fäst på framtiden kommer konsten att bygga världens smartaste stad att diskuteras mellan Åsa Bergman, vd Sweco, Annica Ånäs vd Atrium Ljungberg, Carl Dahlén sverigechef Securitas och Kenneth Fredriksen Nordenchef Huawei. Hur kommer framtidens datadriva stad att se ut och vilka möjligheter innebär detta för både individer och företag?

Med fortsatt fokus på framtiden lyfter vi även ämnet mobilitet. Morgondagens mobilitet är eldriven och självkörande och spelplanen för fordonsindustrin förändras när tillverkarna går från att vara verkstadsföretag till att bli IT-företag som säljer transporttjänster. Hur kommer våra beteenden att förändras, vilka tekniska lösningar är på gång och hur kommer säkerheten påverkas? 

Den digitala transformationen skapar ringar på vattnet i alla branscher och i ett samtal mellan Coops vd Magnus Johansson, Apotekets vd Ann Carlsson, Tommy Eklund vd Fortnox och Peter Rimbäck vd Cervera diskuteras hur affärsmodeller förändras och hur hållbarhet kan bli en av frukterna att skörda när kunden flyttar online.

Under de två dagarna ska även första delen i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge att avgöras där 15 finalbolag av totalt 50 utvalda framtidsbolag gör upp om titlarna Årets startupbolag, Årets tillväxtbolag och Industrins pris genom att pitcha live för en jury. Alla panelsamtal, pitcharna och prisutdelningen streamas live och eventet är kostnadsfritt och öppet för alla. Anmäl ditt deltagande här!

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.