Fortnox: “Här är vårt framgångsrecept för att klara kompetensbristen”

På 20 år har Fortnox växt från det lilla startupbolaget i Växjö till det stora företaget med kontor i flera städer och över 400 anställda. En av nycklarna har varit deras HR-strategi.

– Vi har hela tiden tittat på hur organisationen ser ut och hur den är bäst lämpad för den fas som vi befinner oss i för just det tillfället, men utan att tappa tempo, engagemang och utveckling, säger Sara Nylén, HR-chef på Fortnox, vid eventet Techarenan Entrepreneur’s Convention.

Vilka framgångsfaktorer har ni identifierat där?

– En har varit att vi har haft förmågan att bibehålla engagemang, stolhet och känslan ev entreprenörskap, från det att vi var en startup till det stora bolag vi är i dag.

Vilka tips skulle du vilja ge till bolag i snabb tillväxt i dag?

– Ett tips är att hitta funktioner som är professionella. Oavsett om man har en egen HR-avdelning internt eller väljer att köpa den tjänsten, så gäller det att specialisera rekryteringsförfarandet. Involvera givetvis andra än bara HR i rekryteringen, men låt HR vara navet och bygga upp professionella processer och samarbeten för att hitta de kompetenser man vill ha, och håll tempo. Sedan gäller det att våga rekrytera brett, säger Sara Nylén.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.