Hanna Stjärne om SVT:s nya satsning – ska porträttera entreprenörer

SVT har sedan en tid tillbaka ett nytt fokus på tech och entreprenörskap. Nu fortsätter satsningen med en återlansering av programmet Draknästet och vd:n Hanna Stjärne hintar även om helt en ny programserie.

– Den är inte helt släppt ännu, men jag kan säga så mycket att vi kommer att göra en serie porträtt på entreprenörer, bland annat inom techområdet, säger hon vid det livesända eventet Techarenan Bright på Berns i Stockholm.

SVT och public service har tidigare fått kritik för att inte tillräckligt följa den snabbväxande techvärlden och har på senare tid tagit initiativ för att få in ämnet.

– Vi vill dra vårt strå till stacken när det gäller att beskriva tech och har en tech-korrespondent (Alexander Norén) som bevakar de här strömningarna, bolagen och vad som händer globalt, säger Hanna Stjärne.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.