PlasticFri vann Årets startupbolag 2021: “En stämpel på att vi är rätt ute”

Juryn utsåg PlasticFri till Årets startupbolag när den första delen av Techarenan Challenge avgjordes under eventet Techarenan Bright på Berns i Stockholm.

– Det känns fantastiskt och otroligt hedrande att få den här utmärkelsen, säger Max Mohammadi, som tillsammans med sin bror Allen Mohammadi grundat PlasticFri.

Bolaget utvecklar plastfria premiumprodukter riktade till företag och organisationer som vill minimera sitt CO2-avtryck. Produktsortimentet består av allt från reklam-,  shopping- och soppåsar till pappersmuggar och kuvert som främst är gjorda på jordbruksavfall och icke ätbara växter.

De får nu följa med i vinnardelegationen som tidigare år rest till, bland annat, Silicon Valley, New York, Sao Paulo, Tokyo och Seoul.

– Det blir så spännande att få åka med andra fantastiska bolag och entreprenörer, säger Allen Mohammadi.

Under hösten 2021 avgörs den andra delen av Techarenan Challenge och då är PlasticFri en av 50 bolag som tävlar om priserna Social Impact-award, AI and technical edge-award, Industrins pris och Publikens pris.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.