Skyqraft om att få Näringslivets pris: “Viktigt för vår trovärdighet”

Det var Skyqraft som övertygade juryn till Näringslivets pris och tog därmed hem utmärkelsen under den första delen av Techarenan Challenge 2021.

– Det känns fantastiskt faktist. Det här priset är till alla i bolaget och alla som trott på oss, säger Sakina Turabali, medgrundare i Skyqraft och den som pitchade inför juryn på Berns i Stockholm.

Bolaget erbjuder automatiska drönarkontroller av elledningar med sin egenutvecklade mjukvara för bildanalys baserad på AI. Metoden minskar riskerna med att människor skadar sig vid manuella inspektioner och minskar också klimatavtrycket eftersom de manuella inspektionerna sker via helikopter.

Bolaget får nu följa med i vinnardelegationen som tidigare år rest till, bland annat, Silicon Valley, New York, Sao Paulo, Tokyo och Seoul.

– Det här ger oss styrka och “branding” som vi som startup verkligen behöver. Om man behöver trovärdighet är de här priserna verkligen viktiga, att kunna visa att det finns de som tror på oss, säger Sakina Turabali.

Under hösten 2021 avgörs den andra delen av Techarenan Challenge och då är Skyqraft en av 50 bolag som tävlar om priserna Social Impact-award, AI and technical edge-award, Industrins pris och Publikens pris.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.