Almi Invest lanserar jobbsajt baserad på startups i portföljen

Maria Kessling, marknads- och kommunikationschef på Almi Invest. Foto: Shutterstock och press.

Riskkapitalbolaget Almi Inverst har 372 startups i sin portfölj. Nu lanserar de en sajt med lediga jobb i de olika bolagen.

Sajten lanseras i samarbete med jobtech-bolaget Auranest och uppdateras i realtid från 2 000 datakällor. Under sajtens första dag fanns 240 lediga jobb i branscherna Tech, Life Science, Cleantech och Industry.

– De mest efterfrågade startup-jobben där kampen om talangerna är som störst hittar vi i rollerna utvecklare, säljare, digitala marknadsförare och ingenjörer. Vikten av att hantera sina kunders framgång samt att lyckas med att behålla talangerna är också roller som är efterfrågade, säger Maria Kessling, marknads- och kommunikationschef på Almi Invest.

Almi Invest är en av Sveriges mest aktiva investerare i startups. Under 2021 investerades 437 miljoner i 192 bolag, varav 55 var nya portföljbolag. Flest investeringar gjordes inom industri och tech, tätt följt av life science.

– De två största hindren för startup-bolag att växa snabbt är att attrahera kapital och talanger. Med denna sajt vill vi stötta våra portföljbolag och marknadsföra lediga tech-jobb för de som vill vara med på en tillväxtresa i några av Sveriges hetaste uppstickarbolag, säger Maria Kessling.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.