Siktar på “ultrasnabba” matleveranser – tagit in över 200 miljoner på mindre än ett år

Grundarna i Kavall: Robin Rendahl, John Tengberg och Peter Simon.

Svenska budfirman Kavall lanserade under 2021. Nu tar bolaget in 155 miljoner kronor i en andra finansieringsrunda.

Det var sommaren 2021 som svenska Kavall lanserades med löftet att skicka livsmedel hem till kunder i storstäder, på under 10 minuter från beställning. Livsmedlet hämtas i bolagets egna dark stores och körs ut till kund med elcykel. Tjänsten finns i dag i Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige, och i Helsingfors och Tammerfors i Finland.

I samband med lanseringen investerade investmentbolaget VNV Global, tillsammans med Inbox Capital, 50 miljoner kronor i bolaget.

Nu tar Kavall alltså in 155 miljoner kronor ytterligare. Dels från de tidigare investerarna, dels från Bonnier Ventures och Nicoya. Med kapitalet ska bolaget fortsätta sin expansion.

– Med den här finansieringsrundan får vi inte bara in kapital för att accelerera expansionen, i Bonnier Ventures och Nicoya får vi även fler investerare med långsiktig finansiell styrka och strategisk kompetens som vi värdesätter högt. Båda har djup förståelse för branschen och kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att utveckla vår tjänst och fortsätta ta marknadsandelar, säger John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall, i ett pressmeddelande.

Motiverar investeringen i Kavall

I samma pressmeddelande motiverar Dajana Mirborn, investeringsansvarig på Bonnier Ventures, satsningen:

– Vi har varit i dialog med Kavall sedan bolaget gjorde sin första runda och imponerats över hur teamet har byggt upp sin verksamhet och den tillväxt man uppvisat. Teamet har ett exceptionellt kundfokus med ett erbjudande som gör dem väl positionerade för att driva marknaden för snabba leveranser.

Förutom Johan Tengberg grundades Kavall av Robin Rendahl och Peter Simon.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.