Techarenan inleder samarbete med barnrättsorganisationen Friends

Nu lanserar Techarenan ett entreprenörsnätverk som ska samla framstående entreprenörer från olika industrier och från bolag i olika faser. Foto: Tommy Fondelius/Pressbild.

Techarenan inleder ett långsiktigt samarbete med Friends. Det gemensamma målet är att skapa ett mer engagerat och ansvarstagande näringsliv som aktivt arbetar med att förebygga mobbning och kränkningar bland barn.

Tillsammans med Friends vill Techarenan använda den gemensamma kraften inom plattformen för att hitta och utveckla nya lösningar för att ge barn en trygg uppväxt.

– För att uppfylla alla barns rättigheter krävs kunskap, mod och ett barnrättsperspektiv. Friends som ensam aktör kan på egen hand inte klara detta, utan det måste ske genom att hela samhället samarbetar och tillsammans skapar förändring. I slutändan behöver vi samtala öppet om problemen för att finna lösningar som för oss framåt. Därför är det så glädjande att Techarenan tillsammans med Friends vill kraftsamla näringslivet och sätta ljus på samt lyfta frågan kring mobbning och barns trygghet och välmående – såväl online som offline, säger Maja Frankel, generalsekreterare för barnrättsorganisationen Friends.

Den gemensamma nämnaren

Techarenan och Friends har en stark gemensam nämnare i övertygelsen att näringslivet stöd är ovärderligt. Alla kan genom att agera för trygghet och inkludering göra stor skillnad i arbetet mot kränkningar och mobbning. Näringslivets stöd är en livsviktig investering i den förändring Friends kämpar för: ett samhälle där inget barn utsätts för mobbning.

­– I snart 10 år har vårt främsta fokus varit att bidra till positiv utveckling i samhället genom att främja och förena entreprenörer, individer, organisationer, företag och politiker. Utgångspunkten i dialogen har alltid varit att förändra, förbättra och utveckla vårt samhälle. Genom detta samarbete vill vi vara med och stötta Friends i att driva en av de viktigaste frågorna i vårt samhälle och vår framtid; en tryggare vardag för våra barn och unga. Jag är övertygad om att Techarenans nätverk kommer kunna bidra till utvecklingen av nya digitala lösningar för att förebygga och motverka mobbning och kränkningar, säger Omid Ekhlasi, CEO och grundare, Techarenan.

För mer information:

Techarenan

Omid Ekhlasi, CEO

Tel: +46(0)73-525 25 09

E-post: omid@techarenan.com

Friends

Naod Abera, PR- och pressansvarig

Tel: +46 (0) 70 – 725 54 33

E-post: Naod.Abera@friends.se

Fakta Friends:

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Organisationen utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Friends vision är en värld där inget barn utsätts för mobbning.

Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning för att öka kunskap och engagemang hos vuxna och barn. Friends har idag ca 35 anställda med varierande bakgrunder. Gemensamt för Friends utbildare är att alla har stor erfarenhet av arbete med barn och unga såsom pedagoger, lärare, idrottstränare, beteendevetare och liknande. Genom tre regionkontor finns Friends representerade i hela landet och har sedan starten 1997 samarbetat med ca 1500 skolor.

Verksamheten finansieras genom insamling från privatpersoner och företag, samt via arvoden från de utbildningar som stiftelsen genomför. Friends har ett s k 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Fakta Techarenan:

Techarenan grundades 2014 med målet att lyfta entreprenörskap och innovation. Techarenan syftar till att bidra med positiv utveckling i samhället genom att främja och förena entreprenörer, individer, organisationer, företag och politiker samt ministrar som förändrar, förbättrar och utvecklar vårt samhället. Under 2022 kommer Techarenan genomföra flera event på teman innovation, entreprenörskap och hållbarhet.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.