AI-rapporten: Det här pratades det mest om på Techarenan i Almedalen

Petter Stordalen, Strawberry, Jenny Hermanson, Spotify och Anna Wikland, Google hos Techarenan i Almedalen.

Vilka ord och fraser var mest frekventa, vilka var de vanligaste trendorden och vad stack ut från mängden? Här är AI-rapporten från Techarenans alla panelsamtal i Almedalen 2022.

Under Almedalsveckan arrangerade Techarenan närmare 30-talet panelsamtal och seminarium på olika scener på sin arena. Samtliga har nu analyserats av AI-bolaget Voxo som med olika AI-teknologier tagit fram en rapport från veckan.

Rapporten, som genererats automatiskt, visar allt ifrån de vanligaste samtalsämnena till vilka panelsamtal som hade högst, respektive lägst intensitet.

Voxo har även tagit fram rapporter från varje enskilt panelsamtal. Även där syns de vanligaste orden och fraserna, men också var i samtalet som tempot var högst, samt när samtalet var som mest positivt, respektive negativt.

Totalt har 911 minuter samtal analyserats och 146 077 ord har transkriberats. Det motsvarar två Harry Potter-böcker och 1,5 säsong av serien Friends.

– När jag går igenom resultatet så känner jag att den teknologi vi byggt upp är applicerbar överallt. Om jag hade missat denna, till stor del fantastiska vecka, hade jag kunnat få ut väldigt mycket av insikterna automatiskt. Dessutom mer eller mindre i realtid och snyggt sorterat med både höjdpunkter samt summeringar, säger Johan Wadenholt, vd och grundare, Voxo.

Nedan följer en sammanfattning av några av insikterna från panelen:

Vanligaste orden och fraserna

Utslaget över samtliga samtal på scenerna hos Techarenan i Almedalen, visar rapporten att orden som använts mest är “data”, “kompetens”, “EU”, “utbildning”, “hållbarhet” och “barn”.

Topp-30 trendord

Även hos trendorden ligger “Utbildning” högt, följt av “Energi” som de två mest förekommande. Noterbart är att orden “Pandemi” och “Covid” ligger kvar i toppen men på den nedre halvan.

Vad stack ut?

Samtalet med högst intensitet fylldes av 93 procents pratande, medan det med lägst intensitet hade 82 procents prat.

Några av de ämnen som stack ut i mängden var till exempel “Normer” och “Data”, där det senare genererade i ett minnesvärt citat från Spotifys globala HR-chef, Katarina Berg:

“Data är som en bikini. Det visar mycket, men döljer det viktigaste”.


Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.