Matsmart fyller kassan och går över till dubbla vd:ar

Matsmarts vd:ar Karl Andersson och Peter Beckius. Foto: Magnus Sandberg/Matsmart.

Foto:Magnus Sandberg

Matsmart tar in 400 miljoner kronor från befintliga ägare för att fortsätta expandera i Europa. Meddelar samtidigt att att en vd blir två.

Tidigare i år gick Matsmart – som erbjuder mat och livsmedel online – in på den brittiska marknaden.

Nu meddelar bolaget att de tar in 400 miljoner kronor för att påskynda intåget där, men även för att växa på sina övriga marknader utanför Sverige – Finland, Danmark och Tyskland. På de utländska marknaderna heter bolaget för övrigt Motatos.

Det är befintliga delägare som står bakom rundan som letts av största ägaren SEB Private Equity och Exor Capital.

– Vi fortsätter att växa och utvecklas starkt som bolag – och när marknadsläget ser ut som det gör idag: med stigande priser och inflation ökar relevansen för det vi gör ännu mer. Att ta hand om redan producerade varor – för klimatets och för konsumenternas plånböckers skull är inte bara sunt bondförnuft, det är extremt angeläget. En påfylld kassa låter oss fortsätta att driva på för mer hållbara matsystem – här hemma och på Europas största marknader, säger Karl Andersson grundare och vd i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande avslöjar bolaget en annan nyhet, av det mer organisatoriska slaget: Vd-posten kommer i fortsättningen att delas mellan nuvarande vd:n Karl Andersson och den tidigare operativa chefen Peter Beckius.

Matsmart skriver att Karl Anderssons fokus kommer vara på externa intressenter, innovation och partnerskap. Peter Beckius fokus kommer vara att leda organisationen och vidareutveckla verksamheten globalt.


Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.