Monta tar in 320 miljoner kronor: “Från idé till 1,7 miljarder på två år”

Montas Norgechef Emma Wallin. Foto: Tommy Fondelius och Monta.

Den skandinaviska EV-laddningsplattformen Monta tar in 30 miljoner euro, motsvarande 320 miljoner kronor. Sedan starten 2020 har bolaget nu nått en värdering på omkring 1,7 miljarder kronor.

Det har gått fort för danskgrundade Monta sedan starten 2020. På mindre än två år har bolaget gått från 0 till fler än 120 medarbetare och expanderat till 6 marknader.

Nu tar de in cirka 320 miljoner kronor i en A+-runda ledd av det globala investmentbolaget Energize Ventures. Även tidigare investerare som Creandum, Pale Blue Dot och byFounders har varit delaktiga i rundan.

Finansieringen innebär att Monta nu värderas till 155 miljoner euro, motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor.

“Från bara en idé till 1,7 miljarder kronor på mindre än två år. Det har varit en vild resa, men det mest fantastiska är att det här bara är starten”, skriver Montas Norgechef Emma Wallin på Linkedin.

Med kapitalet ska Monta satsa på R&D och fortsätta expansionen på fler marknader, bland annat den Nordamerikanska.

“Sedan vi startade har vi förändrat hela ekosystemet kring EV-laddning med teknologi. Vi har byggt en fantastisk produkt, skalat till 6 (snart 8) marknader och onboardat över 120 fantastiska medarebetare”, skriver Emma Wallin vidare.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.