Budbee och Instabox går samman – blir Instabee

Instabox med vd:n och grundaren Alexis Priftis och Budbee med deras dito Fredrik Hamilton går samman. Foto: Press.

De två budutmanarna Budbee och Instabox går samman och bildar Instabee. Det nya bolaget värderas till 18 miljarder kronor.

Instabee, så kommer den nya jätteaktören inom e-handelsleveranser att heta efter ihopslagningen mellan Budbee och Instabox. Det meddelar de båda bolagen i ett pressmeddelande på m¨åndagsmorgonen.

”Jag har varit långsiktig i mina planer sedan start och samgåendet med Instabox är en fantastisk möjlighet att skapa något riktigt betydande. Vi har självklart följt Instabox genom åren och jag imponeras av deras resa. Det här känns som en perfekt kombination och jag ser fram emot att lära känna alla mina nya kollegor”, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare av Budbee.

“Jag tror att det här är två bolag som passar bra ihop och vi delar många grundläggande värderingar. En ömsesidig respekt och beundran har växt fram under lång tid och jag är glad att vi nu enas i arbetet mot vårt gemensamma mål: att transformera e-handelsleveranser med ett stort fokus på både användarupplevelsen och hållbarhet. Jag ser mycket fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans”, säger Alexis Priftis, vd och grundare av Instabox.

De båda bolagen har de senaste åren varit uppstickare om andelarna i den snabbt växande last mile-branschen och därmed utmanat de traditionella leverans- och postaktörerna.

Anledningen till sammangåendet uppges framför allt handla om “resursutnyttjande kring kompetens och infrastruktur”.

Instabox grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i fem länder i Norden och Europa. Budbee grundades året efter och har också verksamhet i fem länder inklusive Sverige.

Instabee värderas till 18 miljarder kronor och största ägare är investmentbolaget Kinnevik tillsammans med grundarna. På listan bland ägare finns även Creades, EQT, Verdane, AMF och H&M.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.