Kända grundare och investerare ska få studenter att bygga bolag

Handelshögskolan och KTH i samarbete för att få studenter att vilja bygga bolag. Foto: Pressbilder.

Handelshögskolan och KTH nystartar program som backas av flera kända entreprenörer och investerare.

2021 startade Handelshögskolan, via SSE Business Lab, och KTH Innovation progammet Ideate för att inspirera studenter med entreprenöriella ambitioner att skapa nya lösningar och bolag.

Nu nystartar programmet där gästföreläsningar från framgångsrika entreprenörer och investerare är en central del. I år är bland annat Budbee-grundaren Fredrik Hamilton och investeraren Tim He från private equity-bolaget Summa Equity.

“Jag känner mig väldigt hedrad att få vara med i programmet och hoppas jag kan inspirera fler entreprenörer att tänka långsiktigt”, säger Fredrik Hamilton i ett pressmeddelande.

“Ska stärka Sveriges konkurrenskraft”

Även PocketLaws medgrundare Kira Unger, Estrids medgrundare Amanda Westerbom och Kinneviks Investment Director Tatiana Shalalvand medverkar i årets program.

“Sverige har en lång och rik historia som entreprenörsland, inte minst tack vare bolag som fått sin start hos SSE Business Lab och KTH Innovation. Det här programmet, som samlar hållbarhetsintresserade studenter från flera av landets främsta utbildningar, har potentialen att skapa enorma svallvågor – inte minst för att stärka Sveriges internationella konkurrenskraft”, säger Julia Delin, vd, SSE Business Labs.

Ansökningsperioden till programmet stängde 18 september och programmet drar igång den 29 september.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.