Under Your Skin tar in 75 miljoner kronor – får ny majoritetsägare

Grundarna i Under Your Skin, Christina och Lovisa Hahn och den nya majoritetsägaren Joel Citron. Foto: Pressbilder.

E-handelsbolaget inom hud- och hårvård – Under Your Skin har fyrdubblat sin omsättning på ett år. Nu tar de in nytt kapital och får samtidigt en ny majoritetsägare.

Det är styrelseordföranden i det svenska live-shopping-bolaget Bambuser – Joel Citron – som går in genom sitt amerikanska holdingbolag, Tenth Avenue Holdings och en investering på 75 miljoner kronor i Under Your Skin. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2016 av mor och dotter Christina och Lovisa Hahn efter att den senare fått problem med hormonell obalans och hade svårt att hitta kemikaliefria hud- och hårvårdsprodukter.

Under Your Skins produkter innehåller bara naturliga ingredienser utifrån recept som de själva äger och är producerade i Sverige.

Under pandemin ställde bolaget om till B2B till B2C och från 2020 till 2021 ökade de sin omsättning från 3,5 miljoner kronor till över 15 miljoner kronor. Målet för 2022 är att omsätta 45 miljoner kronor.

Med de nya pengarna ska Under Your Skin satsa på internationell expansion i Europa och senare USA.

“Vårt bolag har haft en stark organisk tillväxt och kommer i och med detta kunna ta steget ut i världen. Vi ser fram emot att bli en del av Tenth Avenue Holdings portfolio och att kunna erbjuda våra produkter till ännu fler människor”, säger Lovisa Hahn, medgrundare och vd, Under Your Skin.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.