De vill utmana rakhyvels-branschen – tar in 280 miljoner kronor

Ben Eliass, vd, Estrid. Foto: Press.

Svenska Estrid vill revolutionera rakhyvelsindustrin, bland annat genom att inte kategorisera sina produkter på kön. Nu tar de in 280 miljoner kronor i en ny runda där de siktat på att öka mångfalden i ägarbasen.

Estrid grundades 2019 och har sedan dess fokuserat på att växa inom lifestylesegmentet och rakhyvelsindustrin. Bolaget har en uttalad inkluderingsstrategi och har bland annat valt att inte kategorisera sina produkter efter kön.

I dag är Estrid verksamt på 16 marknader och omsatte i fjol en kvarts miljard kronor.

Nu stänger bolaget en ny finansieringsrunda om 280 miljoner kronor, där 100 miljoner är ett lån från lånebolaget Ark Kapital.

Strategiskt utvalda investerare

I rundan finns en del strategiskt utvalda investerare som fått teckna aktier på en lägre ticket size, alltså minsta möjliga investeringssumma. Anledningen är, enligt bolaget, att öka mångfalden i ägarbasen.

Bland de nya investerarna syns artisten Silvana Imam, entreprenören och grundaren av Changers Hub, Siduri Poli, King-grundaren Sebastian Knutsson och partners från VC-firmor som Nordic Capital och Altor.

“Även om vi har kommit en bra bit på vägen reflekteras samhällsstrukturerna fortfarande i vår ägarbas. Förhoppningsvis ser verkligheten annorlunda ut för nästa generations start-ups. Vi hoppas att vårt initiativ kan vara startskottet på fler konkreta åtgärder för att öka mångfalden i företags ägarlistor, säger Ben Eliass, vd för Estrid, i ett pressmeddelande.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.