Tidigare Microsoft-VD:ns nya investering: Svenskt rymdbolag med Fuglesang i spetsen

Hélène Barnekow och personerna bakom I.S.A.A.C: Christer Fuglesang, förste svensk i rymden, Cecilia Hrtz, rymddesigner och entreprenören Mattias Hansson. Foto: Press.

Hélène Barnekow: “Vill inte missa något i en ny bransch som kommer ha stor impact”.

Hélène Barnekow, tidigare vd för Microsoft och Telia går in i svenska rymdbolaget I.S.A.A.C, International Space Asset Acceleration Company, som vill lösa utmaningar på jorden genom rymdkunskap och avancerad forskning.

– Jag såg internet-revolutionen hända och verkade mitt i den. Och nu kan vi se samma skeende inom rymdbranschen. I.S.A.A.C. är en perfekt plats för mig att tillse att jag inte missar något viktigt i utvecklingen av ytterligare en ny och super-spännande bransch som kommer kunna ha stor impact i många viktiga områden, säger Hélène Barnekow i ett pressmeddelande.

Bolaget lanserade under 2022 och har sedan starten astronauten Christer Fuglesang på ägarlistan, samt i rollen som senior rådgivare.

På kundlistan finns företag som Koenigsegg, Stilride, Jernkontoret och Stena Fastigheter.

– Det är lätt att förstå hur glada vi är att få med oss den här urkraften på vår gemensamma resa framåt. Hélène Barnekow har en gedigen förståelse för teknik och affärer samt en naturlig nyfikenhet som kommer att gagna I.S.A.A.C. och därmed våra kunder, säger Mattias Hansson, VD och medgrundare i bolaget.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.