Adway tar in över 100 miljoner kronor – ska fortsätta expandera: “Vill ta detta till världen”

Adrian McDonald, vd och Sara Dalsfelt, Head of Brand & Community på Adway vid finalen av Techarenan Challenge 2022.

HR-techbolaget Adway stänger sin serie A-runda på 10 miljoner euro, motsvarande 110 miljoner kronor, med befintliga investerare samt den brittiska VC:n Octopus Ventures. “Vi har en tydlig vision om vad vi vill bygga och de här pengarna gör det möjligt”, säger Adrian McDonald, vd, Adway.

Adway grundades i Göteborg 2018 och har en automatiserad plattformslösning för rekrytering via sociala medier.

På kundlistan finns bolag som Peab, Apoteket och Cirkle K.

I rundan återfinns de befintliga ägarna Spintop Ventures och Brightly Ventures. Men bolaget välkomnar även en ny internationell ägare i form av brittiska Octopus Ventures.

– Vi är superglada såklart. Vi har två spår för det nya kapitalet. Det ena är att investera i plattformen och det andra är att fortsätta vår internationella expansion, säger vd:n Adrian McDonald till Techarenan News.

Stort intresse utomlands

Förutom Sverige har Adway i dag verksamhet i UK med kontor i London. Nu tittar de på vad nästa steg skulle kunna bli.

– Det går väldigt bra på UK-marknaden och vi har fått stort organiskt intresse från andra marknader som Tyskland, Frankrike och även USA. Men vi är i processen nu att besluta oss för vilka marknader som är bäst lämpade för oss just nu, säger Adrian McDonald.

Vad ligger först i pipen för er nu?

– Vi har redan börjat med mycket av arbetet med plattformen och det kommer komma några nyheter här där vi bland annat kommer rulla ut några nya produkter ovanpå den existerande plattformen. Vi kommer att rekrytera en hel del personal på techsidan och även fortsätta stärka vårat UK-team.


Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.