Techkorrespondenten om trenderna från Slush: “Det här pratar alla om mellan raderna”

Techarenan News träffade SVT:s techkorrespondent och ekonomikommentator Alexander Norén på Slush 2022.

Vilka är egentligen de gemensamma nämnarna på Slush 2022? Vad pratar folk om och vad är det som drar mest folk?

För Alexander Norén, techkorrespondent och ekonomikommentator på SVT finns det en tydlig skillnad i år jämfört med i fjol:

– Det man pratar om, men kanske inte i montern eller på scen, är vintern som svept in över tech-världen. För ett år sedan när jag var här fanns det ju pengar så det räckte och blev över. Nu håller investerarna hårdare i slantarna och ett och annat bolag har eller räknar på hur de kan skära ner tio procent, säger han till Techarenan News.

Andra trender är hur de initierade hanterar krypto-raset och i stället hellre pratar mer om web3, det svalare intresset för fintech-appar som ska få oss att spara i aktier. Men även gaming som fortfarande har vind i seglen.

– Man kan fundera på hur det svänger så snabbt. Hur kan det gå från att investerare säger “tillväxt, tillväxt tillväxt” till att sedan säga “nu ska vi ha lönsamhet till nästa kvartal”. Det är en sån sak som folk pratar om.

En annan skillnad från i fjol är vad som egentligen lockar mest folk.

– I fjol stod folk och köade till VR-headsets, men jag ser ingen som rusar till de montrarna nu. Däremot, montern med den längsta kön såg jag hos rekryteringsbolaget Deel. Jag vet inte vad kopplingen är, menn de bjöd på plockgodis. Så det kan man ju ta med sig om man ska ställa ut här nästa år, “the cheap trick” är att bjuda på godis, säger Alexander Norén.

Se inslaget i spelaren ovan.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.