Svenska försäkringsutmanaren Omocom lanserar i UK – finns nu på totalt 14 marknader

Teamet bakom Omocom. Foto: Press.

Fick slutligen tillstånd att lansera sina försäkringstjänster i landet.

Insuretech-bolaget Omocom är sedan några år tillbaka en utmanare i försäkringsbranschen som erbjuder microförsäkringar, speciellt utformade för cirkulär- och delningsekonomi.

Under hösten 2022 firade bolaget att de tagit klivet in på totalt elva nya europeiska marknader, och expansionen ser ut att fortsätta.

Efter månader av förberedelser meddelar nu Omocom att de fått tillstånd att lansera sina tjänster på den brittiska marknaden.

Utöver intåget på de brittiska öarna planerar bolaget att gå in i ytterligare två marknader under 2023. Deras tjänster finns nu i 14 europeiska marknader med allt i från de nordiska länderna till Österrike, Italien och Portugal.

– Om vi tittar på Europa så tillhör Sverige de fem främsta länderna när det kommer till att anamma delningsekonomiska modeller och affärsidéer. Holland och Frankrike är mycket starka men det hänger lite på vilka startups som har lyckats i respektive land och det är olika segment som är framgångsrika i olika länder. I Tyskland är delningsplattformarna för uthyrning av husbilar till exempel jättestort och i Spanien är det semesterbostäder som är grejen, sa Omocoms vd och grundare Ola Lowden till Techarenan News i en tidigare intervju.

Ola Lowden, vd och medgrundare, Omocom, under Techarenan Challenge 2020. Foto: Techarenan/Tommy Fondelius.

Omocom grundades 2017 av Ola Lowden, vd, Tobias Mård, CTO och Emanuel Badehi Kullander. Bolaget har tagit in omkring 50 miljoner kronor i investerat kapital av investerare som Inventure och Luminar Ventures, enligt sajten Crunchbase.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.