Lassie lanserar i Tyskland – vill revolutionera försäkringsbranschen för husdjur

Hedda Båverud Olsson, vd och medgrundare i Lassie. Foto: Press.

Erbjuder förebyggande djurförsäkringar.

Pandemin ökade trycket på husdjursbranschen i stora delar av Europa. Något som breddat utbudet av nya försäkringslösningar på marknaden.

En av dem är svenska Lassie som lanserades 2021 och har sedan dess dragit in 20 000 kunder i Sverige.

Bolaget belönar sina kunder med ett lägre försäkringspris om de tar aktiva val för att förebygga sjukdomar och skador på sina husdjur.

“Vi har sedan lansering lagt stort fokus på att demokratisera kunskap genom vår app som idag rymmer expertråd från hundtränare, veterinärer och djurvårdare,” säger Lassies medgrundare och vd Hedda Båverud Olsson i ett pressmeddelande.

Nu tassar alltså bolaget vidare ut i Europa.

“Vi står i ett skifte där försäkringsbranschen tidigare varit reaktiv, men nu bevisat sig även
kunna förebygga skador… Med denna fortsatta expansion till Tyskland av Lassies modell tar vi ytterligare ett steg att bli en global och central plattform för husdjurens liv,” säger Hedda Båverud Olsson.

En rad namnstarka investerare

Enligt branschorganisationen Svensk Försäkring ökar ersättningar för veterinärskostnader med 9 procent per år i genomsnitt. Något som ger en bild av att husdjur blir allt vanligare.

I maj 2022 tog Lassie in 115 miljoner kronor i en kapitalrunda med VC-bolaget Felix Capital tillsammans med ängelinvesterare som Karl-Johan Persson, Susanna Campbell och Voi-grundarna Fredrik och Caroline Hjelm.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.