GS1 Sweden i Almedalen: “Techbolagen behöver steppa upp för att hjälpa bolag i datarevolutionen”

Jonatan Tullberg, vd, GS1 Sweden.

Näringslivet står inför en stor omställning när det kommer till hårdare krav på hållbarhet och transparens. Något som kommer kräva att stora mängder data hanteras. Något som techbranschen kan lösa enligt GS1 Sweden, den svenska delen i den globala organisationen som verkar för ett gemensamt affärsspråk.

– Vi behöver att techbolag steppar upp och hjälper företag i olika storlekar att hantera all den här datan. Från att komma till insikter och dra analyser av den och faktiskt rapportera på den, säger Jonatan Tullberg, vd på GS1 Sweden till Techarenan News efter den första dagen i Almedalen.

Hur ser ert fokus ut för resten av året?

– Det finns ju en stor ramlagsstifning som kallas ekodesigndirektivet, och det är det vi just nu fokuserar mest på. Verktyget för det är ett digitalt produktpass, och för att skapa förutsättningar för det så krävs ett gemensamt affärsspråk i botten, och det är det vi jobbar för.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.