Natural Cycles integreras med Apple Watch

Natural Cycles-appen går nu att synka med Apple Watch. Foto: Press.

Preventiv-appen kan nu användas i smartklockan.

Femtechbolaget Natural Cycles, meddelar i dag att deras app är nu är tillgänglig på Apple Watch. Integrationen har certifierats i Europa, godkänts av det amerikanska läkemedelsverket FDA och registrerats för användning i Australien.

Det hela gör det möjligt för appen att synka temperaturdata från användare som burit en Apple Watch. En funktion som adderades till 8-serien som lanserades i september 2022.

“Så snart Apple Watch utrustades med temperaturavläsnings-funktionalitet började våra användare efterfråga en integration och vårt team inledde snabbt omfattande tester med syfte att validera kvaliteten på handledstemperaturdata för att avgöra om en integration var möjlig,” säger Natural Cycles vd och medgrundare, Dr. Elina Berglund Scherwitzl.

Natural Cycles grundades 2014 och appen certifierades i Europa under 2017 och godkändes för användning i USA 2018. 2021 godkändes appen för integrering med smartringen Oura Ring.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.