Nya talare till The Tech Arena 2024 – Al Gore till Sverige för att tala om klimat, tech och investeringar

Al Gore, fd amerikansk vicepresident, Jessica Meir, NASA-astronaut och Steve Wozniak, medgrundare av Apple, kommer till Sverige.

USA:s före detta vicepresident Al Gore kommer till Sverige i februari för att tala på The Tech Arena 2024 på Friends Arena. Fokus för deltagandet ligger på framtiden för klimatet kopplat till teknik och investeringar.

Techarenan meddelar i dag att Al Gore är en av huvudtalarna på The Tech Arena 2024 den 22-23 februari på Friends Arena i Stockholm.

Den amerikanske före detta vicepresidenten, klimataktivisten och Nobelpristagaren kommer att tala om klimatteknik, klimatlösningar och hållbarhetsinvesteringar. Men även hans nyligen uttryckta optimism för framtiden, orosmoln som miljontals klimatflyktingar samt hans kritik mot klimatmötet COP28 i Dubai i december 2023.

Dessutom annonseras NASA-astronauten Jessica Meir som ytterligare en huvudtalare. Amerikansk-svenskan blev, med sina dubbla medborgarskap, Sveriges första kvinna i rymden 2019. Sedan tidigare är även Apple-medgrundaren Steve Wozniak annonserad som talare.

– Vi är väldigt glada att välkomna dessa profiler till Sverige. De är pionjärer inom sina respektive områden och vi ser fram emot att se och höra dem på Friends Arena. Vår ambition är att stärka det svenska ekosystemet när det kommer till innovation, entreprenörskap och hållbarhet, säger Omid Ekhlasi, vd och grundare av Techarenan.

Andra nya profilerade talare är namn som Romina Pourmokhtari, Sveriges klimat- och miljöminister, Anna Borg, vd, Vattenfall, Erik Ramanathan, USA:s ambassadör i Sverige, Rebecka Coutaz, VP General Manager, DICE och ÖB Micael Bydén.

Det fullständiga scenprogrammet innehåller bland annat keynotes, fireside sessions, paneldiskussioner, startup- och scaleup-pitchar samt expertseminarier. Eventet inkluderar även en techutställning, experience areas, mötesområden, och olika sidoevent.

The Tech Arena kommer att, under två dagar, samla tusentals entreprenörer, investerare, affärsledare och beslutsfattare att samlas för att nätverka och diskutera ämnen som innovation, entreprenörskap, hållbarhet, teknologi och globala megatrender.

The Tech Arena 2024

Keynote-talare: 

 • Al Gore, USA:s fd vicprecident, klimataktivist och Nobelpristagare.
 • Jessica U. Meir, svensk-amerikansk Nasa-astronaut.
 • Steve Wozniak, medgrundare av Apple

Andra nya profilerade talare: 

 • Romina Pourmokhtari, Sveriges klimat- och miljöminister
 • Rebecka Coutaz, VP General Manager, DICE
 • Anna Borg, President & CEO, Vattenfall
 • Micael Bydén, ÖB, Försvarsmakten
 • Susanne Najafi, Grundare, Backing Minds
 • Hanna Stjärne, vd, SVT
 • Erik Ramanathan, USA:s ambassadör i Sverige
 • Dinesh Nayar, Managing Director, Creator Studio H&M Group
 • Richard Bergfors, vd, Max Burgers

Om The Tech Arena 2024:

Eventets fokus är att knyta samman internationella entreprenörer, beslutsfattare och investerare med det svenska näringslivet med syfte att öka investeringar i landet, stärka exporten samt diskutera viktiga frågor inom industri, innovation och hållbarhet.

Datum: 22–23 februari, 2024
Plats: Friends Arena, Solna
Besökare: 7 500+

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.