Apple-grundaren inför sin medverkan på Sveriges största techevent: ”Regionen har många likheter med Silicon Valley”

Steve Wozniak kommar att tala på eventet The Tech Arena 2024 på Friends Arena, 22-23 februari.

Steve Wozniak, en av grundarna till Apple, kommer till Stockholm för att tala på The Tech Arena 2024 på Friends Arena. Han ser fram emot att se mer av den svenska techscenen: ”Ni har ett försprång när det kommer till tech-transformation generellt”

Den 22–23 februari samlas tusentals entreprenörer, företagsledare, investerare och beslutsfattare på Friends Arena för Sveriges största techevent, The Tech Arena 2024.

På fyra scener sker panelsamtal, intervjuer och keynote-presentationer kring aktuella ämnen och fokusområden som AI, hållbarhet, entreprenörskap och innovation.

Ett av de större namnen, tillsammans med USA:s före detta vicepresident Al Gore och NASA-astronauten Jessica Meir, är Steve Wozniak, en av grundarna till Apple och mannen bakom den första versionen av persondatorn Macintosh som släpptes för exakt 40 år sedan.

Han kommer bland annat att prata om hur Apple förändrade världen, relationen till Steve Jobs och framtiden inom techvärlden. Något som han brinner extra för just nu.

–Jag följer inte specifika företag. Men jag är väldigt intresseras av framstegen inom till exempel ”optical och quantum computing”. Andra områden som jag är optimistisk kring är inom energi, så som fusionsenergi och batteriteknik, säger Steve Wozniak.

Stark röst inom AI-utvecklingen

När det kommer till AI-ämnet har han varit en stark röst för att varna om riskerna med den snabba utvecklingen och är för strängare regleringar. Han har tidigare pekat ut ökande missinformation och att teknologin hamnar i ”fel händer”, som några av de största riskerna.

–Det är mer en fråga om vilken grad av regleringar som behövs, snarare än att reglera eller inte reglera, säger han.

Vad är din bild av Sverige och den svenska techscenen?

–Det är alltid kul att komma till Skandinavien. Folk är alltid trevliga och öppensinnade. När det kommer till tech vet jag att regionen ligger långt framme och har ett försprång när det kommer till teknologitransformationen generellt, mycket liknande den statusen som Silicon Valley har och har haft historiskt.

Vad vill du hälsa till besökarna på The Tech Arena?

–Hitta vägen till lycka och välstånd för maximalt antal människor.

Steve Wozniak intar på eventets Arena Stage på fredagen den 23 februari klockan 15.30 för sessionen “How Apple Changed the World & the Next Episode in Tech, a Conversation with Steve Wozniak”.

Förutom att tala kommer han även att dela ut priset I startup-tävlingen Pitch40 där 40 europeiska bolag pitchar live på scen och inför en jury.

Se hela programmet och köp biljett här: https://techarena.se/

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.