De är Sveriges största talanger – utvalda via evidensbaserad process

Erik Martinson, vd Svea Solar och Annie Lindmark, programdirektör på Vinnova är några av Sveriges mest framstående talanger. Foto: Pressbilder.

Framstående talanger i elva kategorier. Talangnätverket Nova Talent har utsett vinnarna för 2021 års lista. För Svea Solars vd Erik Martinson blev det storslam efter att korats som totalvinnare.

– Självklart känns det väldigt kul med tanke på hur många duktiga personer som finns med på listan, säger Erik Martinson till Techarenan News.

Han valdes inte bara som vinnare i kategorin Entrepreneurship, utan även till totalvinnare och årets Supernova. Bakgrunden är arbetet med att på kort tid etablera Svea Solar som en ledande aktör inom omställningen till ett hållbart energisystem.

– Vi är inne i en expansiv fas där vi behöver attrahera många duktiga medarbetare och detta kommer givetvis hjälpa till med detta.

Vad är framgångsreceptet för dig som entreprenör?

– En väldigt stark vision om att faktiskt ställa om till förnyelsebart i kombination med att attrahera bra medarbetare som kompletterar varandra tror jag har varit helt avgörande. Detta i kombination med ett starkt driv ger väldigt stora möjligheter för tillväxt, säger Erik Martinson.

“Ger extra energi och motivation”

En annan vinnare på listan är Annie Lindmark, programdirektör på Vinnova och grundare av det kvinnliga entreprenörsnätverket W.Empowerment. Hon prisas för sitt arbete inom kategorin Politics & Public Sector där hon är en stark röst för innovation, ny teknik, jämställdhet och inkludering.

– Det betyder jättemycket för mig. Att få ett sånt här erkännande för det arbete jag gör ger mig extra energi och motivation att försätta framåt. Jag har rört mig mellan näringslivet, ideell sektor och nu senast offentlig sektor men alltid med stort fokus på att driva förändring och att få arbeta med de frågor jag brinner för. Jag hoppas att det kan inspirera andra att gå sin egen väg och att det visar att det finns många olika sätt att påverka på, Annie Lindmark.

Hur har du firat?

– Det blev middag ute och ett glas bubbel!

Fångar upp talang som “flugit under radarn”

Det är första gången som Nova Talent tar fram listan, som är unik i det att den helt baseras på evidens.

Projektet, kallat Nova 111, har gallrat mellan 1 400 nominerade talanger via en flerstegsprocess där prestationer, CV-granskning, videointervju samt problemlösning- och personlighetstest sammanvägts. Allt för att skapa en så opartisk uppfattning som möjligt. Enda kravet är att personerna är under 35 år.

Modellen har, enligt Nova Talent, utformats för att inte missa talanger som kanske flugit under radarn för många och som inte synts och hörts allt för mycket i traditionella och sociala medier.

Efter gallringen har en jury bestående av experter i olika områden samt erfarna HR-chefer valt ut sina vinnare i varje kategori. Anders Borg och Gunilla Herlitz är exempel på några av de mer namnkunniga profilerna i juryn.

Alla vinnarna på listan Nova 111

Finance, Real Estate & Investments: Madeleine Magnerius, Vice President, EQT.

Healthcare & Life Science: Sana Alajmovic, vd och medgrundare, Sigrid

Politics & Public Sector: Annie Lindmark, Vinnova och medgrundare, W.Empowerment.

Entrepreneurship: Erik Martinson, vd och medgrundare, Svea Solar.

Tech: Oscar Söderlund, Chief Software Architect, Einride.

Engineering & Energy: Lars Gustafsson, Senior Vice President, Scania.

Management Consulting: Mikael Fraenkel, CFO, Airmee.

Legal Services: Hayaat Ibrahim, generalsekreterare, The Swedish Anti-Corruption Institute.

Retail, Sales & Marketing: Andreas Sjöharald, CCO, Synsam.

Telco & Media: Ellinor Jepsson, Head of 5G Innovation Hub, Ericsson.

Social Impact & Sustainability: Gerda Larsson, CEO, Curitas Ventures.


Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.