Livesända finalpitchar och paneldiskussioner på Techarenan Summit 12 november

Den 12 november är det dags för Techarenan Summit med panelsamtal och pitchar av några av Nordens främsta framtidsbolag.

Innovation, entreprenörskap, hållbarhet och framtiden är övergripande teman för paneldiskussioner, keynotes och tech talks under konferensen Techarenan Summit 12 november. Dessutom kommer pitcharna från de 50 finalbolagen i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge att livestreamas från vår studio i Stockholm.

Från startup till miljardbolag genom innovation, entreprenörskap och hållbarhet, det är ramarna inom vilket Techarenan Summit tar sin utgångspunkt. Vi fortsätter att driva frågor om hur näringslivet kan bli ännu smartare, snabbare och grönare.

Hur kan vi optimera omgivning, förutsättningar och våra egenskaper genom framtidens teknologier? Framtidens supermänniska står i fokus när profilen Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan och flitigt anlitad föreläsare framtidsspanar tillsammans med Vahid Zohali sverigechef IBM, Kenneth Fredriksen Nordenchef Huawei och Anna-Lena Engwall marknadsbolagschef, AstraZeneca Nordic-Baltic. 

Att nå klimatmål genom digitalisering och hur aktörer kan använda digitaliseringens möjligheter för accelerera hållbara förändringar i alla led – detta kommer bland annat Erik Gutwasser, Norden- Baltikumchef på Mastercard, Per Långsved Sverigechef Nordea och Ingemar Jansson, Head of Sustainable Strategy & Business Development på Knowit att diskutera.

Vilka trender formar framtidens arbetsliv? Vilken kompetens krävs framåt och hur kan vi attrahera kritisk kompetens? Hur hänger jämställdhet, mångfald och lönsamhet ihop på morgondagens arbetsmarknad? Mot detta riktar vi strålkastarljuset under en paneldiskussion med bland annat Per Wallentin, vd Knowit, Jenny Larsson vd Hitachi ABB Power Grid och Peter Knutsson vd Academic Work Sverige.

Under Techarenan Summit ska även andra delen av entreprenörstävlingen Techarenan Challenge att avgöras. Tävlingen har arrangerats sedan 2014 och riktar sig mot bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. I ett livesänt pitchrace gör drygt 40 bolag upp om titlarna Publikens Pris, Social Impact Award, Industrins Pris och AI & Technical Edge Award.

I våras avgjordes första delen av tävlingen då PlasticFri vann priset som Årets Startupbolag, Platform24 vann priset Årets Tillväxtbolag och Skyqraft vann Näringslivets pris. Vinnarna av Techarenan Challenge får en plats i vinnardelegationen som tidigare år har varit i New York och Silicon Valley, Tokyo och Seoul samt Sao Paolo. Syftet med delegationen är att knyta affärskontakter, skapa nätverk och få en djupare förståelse för nya marknader. 

Alla panelsamtal, pitcharna och prisutdelningen streamas live och eventet är kostnadsfritt och öppet för alla. Anmäl ditt deltagande här!

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.