Killander & Björk tillbaka på Techarenan Summit: “Gillar den internationella ambitionen”

Mats Björk och Andreas Killander, rösterna bakom podden Killander & Björk – Samtal om framtiden. I år är de tillbaka på Techarenan. Foto: Tommy Fondelius.

Sveriges största framtidspodd är tillbaka på Techarenan Summit: “Äntligen, vi ser fram emot ett helfysiskt event igen”, säger Mats Björk, ena halvan i Killander & Björk.

I närmare 300 avsnitt har de försökt få ett grepp om framtiden och människorna som formar den.

Nu fortsätter podcast-duon Killander & Björk sin jakt på insikter när de återigen gästar Techarenan och den internationella techkonferensen Techarenan Summit 2022, den 26 april på Waterfront i Stockholm.

Hallå där Mats Björk, ena halvan i podden. Hur har 2022 varit för er hittills?

– Jättebra. Vi tycker att vi blir allt bättre på ”hantverket”. Våra lyssnare engagerar sig mer än någonsin och fler fortsätter hitta till vår podd.

Vad ser ni fram emot mest på Techarenan Summit 2022?

Energin! Det är otroligt många intressanta personer på plats. Det är hög relevans på ämnena och jag gillar även den internationella ambitionen.

Hur känns det att vara tillbaka på ett helfysiskt event?

– Finally! Woop woop.

Några specifika gäster som ni ser extra mycket fram emot att sätta poddlurarna på?

– Alla känns spännande. Men det känns lite extra spännande att få bolla utrikeshandel i framtiden med vår utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Vad kommer fokus vara på i samtalen?

– Det blir alltid framtid med oss men kanske lite extra på hur man kan organisera sig i dag för att må riktigt bra 2030, säger Mats Björk.

Från Killander & Björks poddscen i Waterfronts mässhall kommer besökarna att kunna följa live-samtal under hela dagen med en rad olika gäster ur Techarenan Summits program.

Läs mer om podden “Killander & Björk – Samtal om framtiden” och hur allt började här.

Alla avsnitt och mer info finns på killanderobjork.se


Fakta: Killander & Björk

Andreas Killander, Foto: Tommy Fondelius

Killander om:

Mats som poddkollega:

– Han gör alltid poddandet till en social aktivitet och förstärker alltid närvaron där i stunden med genuina reaktioner, tankar och skratt.

Drömgästen:

Jag har flera men Melinda Gates tycker jag är en bra kandidat.

Största aha-ögonblicket i podden:

– Vårt avsnitt med Siduri Poli (Changers Hub) om att dela framgång. Jag minns samtalet tydligt trots att det är tre år sedan. Siduri satte ord på min vision om att vara människa på 20-talet.

Mats Björk, Foto: Tommy Fondelius

Björk om:

Andreas som poddkollega:

– Han är en väldigt bra kompis, och är man kompisar så både utmanar man och utvecklar varandra hela tiden. Något som är fallet för oss.

Drömgästen:

– Författaren bakom boken Sapiens, Yuval Noah Harari.

Största aha-ögonblicket i podden:

– När vi pratade med Carin Jämtin, generaldirektör för biståndsmyndigheten Sida, om att bistånd i grund och botten egentligen handlar om att få tillbaka sin värdighet.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.