Grönt ljus för Instabee – grundarna tar tunga roller i nya bolaget

Budbee och Instabox blir Instabee. Foto: Press.

Samgåendet mellan Budbee och Instabox är nu godkänt av Konkurrensverket. Det nya bolaget Instabee tar nu form med grundarna, för de två tidigare bolagen, i ledande roller.

Det var i september som nyheten slog ner. De två last mile-utmanarna Budbee och Instabox skulle slå sina påsar ihop och skapa Instabee.

Nu är samgåendet officielt klart efter att Konkurrensverket godkänt affären. Bolaget ska nu påbörja ihopslagningen av resurser för att sedan ta sikte på Europa. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Jag är mycket nöjd med det här beskedet och redo att sätta igång arbetet med att dra upp ramarna för Instabee. Vår ambition är tydlig: vi ska växa internationellt och med lönsamhet. Min första uppgift blir att lära känna gänget på Instabox och titta under huven på alla de fina lösningar som de har skapat”, säger Fredrik Hamilton, tidigare vd och grundare av Budbee och ny vd på Instabee.

Blir styrelseordförande i Instabee

Även Instabox grundare och tidigare vd, Alexis Priftis tar en tung roll i Instabee som styrelseordförande.

“Vi förväntar oss bättre skala vilket bör leda till positiva resultat ur såväl finansiell som hållbarhetsmässig synvinkel. Jag ser stor potential för oss, både på kort och lång sikt och vet att vi kommer att vara väl positionerade för att skapa något extraordinärt.”

Det nya bolaget värderas till 18 miljarder kronor. Exakt hur sammanslagningen kommer gå till och om några jobb försvinner har inte kommunicerats.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.